Králík na portské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 217.7 mg
 - Draslík 859.2 mg
 - Vláknina 2696.3 mg
 - Vitamín A 2696.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran.
 - 
                                2
Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme.
 - 
                                3
Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme.
 - 
                                4
Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem.