Souvlaky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 498.4 mg
  • Vláknina 2889.8 mg
  • Vitamín A 2889.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky o velikosti 4 - 5 cm.

  • 2

    Maso dáme do mísy a přelijeme jej olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali bílé víno, sůl, pepř, tymián a majoránku.

  • 3

    Přidáme bobkový list a šťávu z citronu.

  • 4

    Vše dobře promícháme a dáme na 12 hodin odležet do chladničky.

  • 5

    Před grilováním maso vyjmeme z marinády, aby odkapalo.

  • 6

    Grilujeme na roštu 20 minut.

Komentáře k receptu