Žebírka na česneku s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Voda pitná
  • 9.39 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián sušený
  • 5 ks Celer bulvový
  • 12 ks Vepřová žebra
  • 2 ks Fenykl obecný
  • 4 ks Citronová tráva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Omáčka Teriyaki
  • 1 ks Víno rýžové čínské
  • 3 cl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 5 polévková lžíce Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 3.7 mg
  • Draslík 3714.2 mg
  • Vláknina 37522.8 mg
  • Vitamín A 37522.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okořeněná žebírka nakrájíme a prudce smažíme asi deset až patnáct minut na oleji. Poté je odložíme stranou.

  • 2

    Osmažíme nahrubo cibuli, celer, fenykl i mrkev, nasekané lístky citronely (citronová tráva), pět lžic prolisovaného česneku i zázvor doměkka, poté přidáme omáčky sójovou a teriyaki, vlijeme sherry, přidáme tymián, bobkový list.

  • 3

    Všechnu zeleninu smícháme s žebírky a vodou, vaříme přikryté asi tři hodiny (do změknutí). Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu