Vepřová žebírka na paprice

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 25 g Sůl
  • 125 g Tuk
  • 200 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Paprika mletá sladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 369 mg
  • Vláknina 3054 mg
  • Vitamín A 3054 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.

  • 4

    Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.

  • 6

    Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu