Kadaif - zapečené široké nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1270 kcal
 - Sacharidy 248 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 215 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 412.1 mg
 - Vláknina 12060 mg
 - Vitamín A 12060 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm.
 - 
                                2
Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut.
 - 
                                3
Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.
 - 
                                6