Kuřecí na citronu a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 752 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 222.3 mg
 - Draslík 680.4 mg
 - Vláknina 3593.8 mg
 - Vitamín A 3593.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citron oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme.
 - 
                                2
Vývar přivedeme do varu, přidáme dvacet stroužků česneku a podusíme je čtyřicet minut. Na másle a oleji osmažíme z obou stran stehna dozlatova. Pak je uložíme do zapékací mísy, rozprostřeme kolem nich citron a uvařený česnek. Vývar přecedíme. Ve zbylém omastku opražíme mouku. Přidáme víno a mícháme do zhoustnutí. Směs osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omáčkou zalijeme kuře a pečeme ho přikryté čtyřicet pět minut. Maso posypeme bazalkou a podáváme.