Omáčka z citronu a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 225 g Majonéza
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 170.1 mg
  • Vláknina 2421.3 mg
  • Vitamín A 2421.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu a hovězí vývar promícháme a nalijeme do kastrůlku. Směs vývaru a smetany pomalu zahříváme. Jakmile se směs vaří, zašleháme do ní mouku. Když směs zhoustne, přimícháme majonézu, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Podáváme k ledovému salátu.

Komentáře k receptu