Králík na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 136.7 mg
 - Draslík 697.4 mg
 - Vláknina 5526.5 mg
 - Vitamín A 5526.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a v hrnci na rozpáleném másle orestujeme do růžova.
 - 
                                2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list, citronovou kůru, citronovou šťávu, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké. Poté porce vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                3
V misce smícháme škrobovou moučku (solamyl), lžičku másla a mléko, všechno důkladně rozmícháme a postupně vlijeme do hrnce a povaříme do zhoustnutí, vyjmeme bobkový list. Servírujeme jednotlivé porce zalité omáčkou.