Smetanová paitková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Hořčičné semínko
  • 500 g Šlehačka Pařížská
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 18 g Pepř bílý celý
  • 90 g Pažitka
  • 18 ml Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 177.1 mg
  • Vláknina 6874 mg
  • Vitamín A 6874 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 463 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.

  • 2

    Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.

Komentáře k receptu