Pikantní candát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Candát obecný
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.4 mg
  • Vláknina 5546 mg
  • Vitamín A 5546 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi

  • 3

    4 minuty z obou stran opečeme.

  • 4

    Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě.

  • 5

    Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme

  • 6

    na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky.

Komentáře k receptu