Rychlý citronový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 265.9 mg
 - Draslík 166.8 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosijeme do mísy mouku se solí. Postupně zapracováváme prsty máslo, dokud těsto nepřipomíná hrubou strouhanku. Přidáme vodu a žloutek, vypracujeme v hladké těsto. Vytvoříme z něj kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie, nejméně na hodinu vložíme do lednice.
 - 
                                2
Na pomoučněném válu vyválíme z těsta placku, kterou vložíme do koláčové formy. Přebytečné těsto na okrajích odstraníme. Dno těsta propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme.
 - 
                                3
Pečeme zatížené v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 15 minut. Povrch těsta by se měl zpevnit. Poté korpus vyjmeme, zatížení a papír odstraníme a teplotu snížíme na 190 °C.
 - 
                                4
Smícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu a cukr. Pomalu vmícháme smetanu a postupně také žloutky a vejce. Nalijeme na korpus a vrátíme do trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud náplň neztuhne.
 - 
                                5
Necháme zcela vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.