Křidélka v česnekové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 12 ks Kuřecí křídla
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 498.4 mg
  • Vláknina 340.5 mg
  • Vitamín A 340.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.

  • 2

    Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.

  • 3

    Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.

  • 4

    Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.

Komentáře k receptu