Křidélka v česnekové marinádě
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 12 ks Kuřecí křídla
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová šťáva
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.34 polévková lžíce Olej olivový
 - 1.5 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 544 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 498.4 mg
 - Vláknina 340.5 mg
 - Vitamín A 340.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.
 - 
                                2
Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.
 - 
                                3
Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.
 - 
                                4
Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.