Jogurtová omáčka mátová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Máta
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř cayenský
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 15 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 32.2 mg
  • Vláknina 292.5 mg
  • Vitamín A 292.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jogurtu přimícháme smetanu, osolíme, přidáme mletý cayenský pepř, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, nakonec lístky máty posekáme najemno a vmícháme do omáčky. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě a vůně spojily.

  • 2

    Omáčku používáme při grilování masa a ryb.

Komentáře k receptu