Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 147 mg
 - Vláknina 3160 mg
 - Vitamín A 3160 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně omyjeme 2 citrony a v dlouhých tenkých proužcích z nich oloupeme kůru. Oloupané citrony uložíme do chladničky pro jiné použití.
 - 
                                2
Do rendlíku vlijeme olivový olej, přidáme citronovou kůru, vše spolu mírně prohřejeme, potom přidáme 2 svazky čerstvé bazalky a odstavíme. Přelijeme do vhodné nádoby, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 24 hodin louhovat.
 - 
                                3
Odstraníme bazalku, olej i s citronovou kůrou přelijeme do těsně uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. V chladničce vydrží 3-4 dny.
 - 
                                4
Ochucený olej můžeme použít téměř na jakoukoliv salátovou zálivku, výborný je v kombinaci s rybami.