Indická ryba na rožni
Suroviny
- 6 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Mango
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Zázvor celý
 - 10 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Kapr obecný
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 324 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1041 mg
 - Vláknina 4063.5 mg
 - Vitamín A 4063.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra zalijeme šťávou vymačkanou z citronu a přidáme špetku soli. Následně rybu zařízneme po obvodu. V míse si smícháme zázvor, zelené chilli papričky, česnek, hořčici, kmín, koriandr, sůl a nasekané mango a mouku. Celou směs důkladně rozemeleme.
 - 
                                2
Rybu ve směsi pečlivě vyválíme po obou stranách, poté ji odložíme na 3 hodiny do lednice. Na pánvi si rozpálíme olej a rybu v něm osmahneme po obou stranách, po dobu pěti minut. Následně rybu osušíme a necháme ji dopéct na rožni, dokud nezezlátne.