Indické smažené kolokázie
Suroviny
- 14 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Pšeničná krupice
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Mango
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 kg Kolokázie
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 805.7 mg
 - Vláknina 4605.4 mg
 - Vitamín A 4605.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrnec naplníme vodou, vložíme do něj kolokázii a uvedeme k varu. Následně ji vyjmeme z hrnce, oloupeme a rozkrojíme napůl. Celou kolokázii následně propícháme párátky, přidáme špetku soli a pokapeme citronovou šťávou. Kolokázii odložíme na 20 minut bokem.
 - 
                                2
V míse smícháme směs krupice, chilli, černého pepře, mletého manga, libečku, soli a mouky. Celou kořeněnou směs důkladně promícháme a povařené a nakrájené kolokázie obalíme.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a kolokázie na něm osmažíme, dokud nezezlátnou. Hotové umístíme na mísu a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké.