Indické smažené kolokázie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Mango
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 kg Kolokázie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 805.7 mg
  • Vláknina 4605.4 mg
  • Vitamín A 4605.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrnec naplníme vodou, vložíme do něj kolokázii a uvedeme k varu. Následně ji vyjmeme z hrnce, oloupeme a rozkrojíme napůl. Celou kolokázii následně propícháme párátky, přidáme špetku soli a pokapeme citronovou šťávou. Kolokázii odložíme na 20 minut bokem.

  • 2

    V míse smícháme směs krupice, chilli, černého pepře, mletého manga, libečku, soli a mouky. Celou kořeněnou směs důkladně promícháme a povařené a nakrájené kolokázie obalíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a kolokázie na něm osmažíme, dokud nezezlátnou. Hotové umístíme na mísu a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké.

Komentáře k receptu