Víno z hrachových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 427.2 mg
 - Vláknina 11931.8 mg
 - Vitamín A 11931.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.