Medové krevetky na grilu
Suroviny
- 150 g Salát ledový
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Citrony
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 507 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 3.2 mg
 - Draslík 153.4 mg
 - Vláknina 4658.8 mg
 - Vitamín A 4658.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hluboce zmražené loupané krevetky necháme přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky poté necháme v sítu okapat a vložíme je do mísy.
 - 
                                2
V menší misce smícháme tekutý med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě pomletý pepř. Krevetky promícháme s marinádou a necháme je "odpočívat" asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Omytý citron a limetku osušíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobné lístky otrháme na ozdobu. Ještě omyjeme listy ledového salátu.
 - 
                                4
Gril rozpálíme až na 300°C. Krevetky poklademe na rošt grilu a grilujeme je z každé strany 2-3 minuty dozlatova (podle velikosti).
 - 
                                5
Krevetky jsou hotové, jakmile se jim tvoří bublinky mezi tělem a hlavičkami.
 - 
                                6
Grilované krevetky položíme na mísu, ozdobíme je listy salátu, citronem, limetkou a servírujeme.