Pstruh na másle s kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Pstruh
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 812 mg
  • Vláknina 13014.5 mg
  • Vitamín A 13014.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem. Očištěné a omyté pstruhy osušíme, celé ryby potřeme solí a naskládáme na připravený plech.

  • 2

    Omyté citrony nakrájíme na tenká kolečka, ze kterých polovinu vložíme dovnitř pstruhů. Ryby naplníme také lístky tymiánu, vnitřek posypeme pepřem, poskládáme na půlku naplátkovaného másla. Navrch naskládáme zbylé citrónové plátky a druhou polovinu másla. Nakonec posypeme ryby kmínem a vložíme do nahřáté trouby.

  • 3

    Pečeme 15 - 20 minut, po upečení necháme ryby 5 minut odpočinout a servírujeme.

Komentáře k receptu