Brusinková omáčka s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 47.9 mg
 - Vláknina 97.7 mg
 - Vitamín A 97.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku (do rozpuštění cukru) za občasného promíchání přivedeme k varu vodu, med, cukr a citrónovou šťávu. Do vroucí směsi přidáme brusinky, vanilku a jemně nastrouhaný hřebíček. Za občasného míchání přivedeme k varu.
 - 
                                2
Na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších 10 - 15 minut, aby se brusinky rozvařily a směs dostala podobu husté omáčky. Poté stáhneme ze sporáku, můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.