Borůvkový cheesecake s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 57.3 mg
 - Vláknina 3697.8 mg
 - Vitamín A 3697.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
 - 
                                3
Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.
 - 
                                4
Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu.
 - 
                                5
Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme.