Nejlepší jehněčí žebra

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí žebírka
  • 400 ml Vývar jehněčí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 178.7 mg
  • Draslík 614.5 mg
  • Vláknina 3396.5 mg
  • Vitamín A 3396.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.

  • 2

    Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.

  • 3

    Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.

  • 4

    Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.

  • 5

    Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.

  • 6

    Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu