Zadělávané okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 163 mg
 - Draslík 1769.3 mg
 - Vláknina 10326 mg
 - Vitamín A 10326 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 58.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme okurky, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
15 minut na másle dusíme, musí být sklovité a měkké.
 - 
                                3
Přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar.
 - 
                                4
Opepříme, osolíme a přidáme cukr.
 - 
                                5
Smícháme hladkou mouku se zakysanou smetanou, přidáme k okurkám a povaříme.
 - 
                                6
Citrónovou šťávou dochutíme dle potřeby.
 - 
                                7
Doporučujeme k mletým masům.