Zadělávané okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 1769.3 mg
  • Vláknina 10326 mg
  • Vitamín A 10326 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme okurky, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kostky.

  • 2

    15 minut na másle dusíme, musí být sklovité a měkké.

  • 3

    Přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar.

  • 4

    Opepříme, osolíme a přidáme cukr.

  • 5

    Smícháme hladkou mouku se zakysanou smetanou, přidáme k okurkám a povaříme.

  • 6

    Citrónovou šťávou dochutíme dle potřeby.

  • 7

    Doporučujeme k mletým masům.

Komentáře k receptu