Platýz s mandlemi a fazolemi
Suroviny
- 70 g Mandle
- 800 g Platýz - filety
- 200 g Fazole červené sterilované
- 200 g Bambusové výhonky konzervované
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Grapefruity
- 6 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1252 mg
- Vláknina 16606.2 mg
- Vitamín A 16606.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.4 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se lžíci hořčice. 
- 
                                2Na malé pánvi si nasucho opražíme dozlatova mandle. 
- 
                                3Ve woku rozpálíme olej a kousky ryby krátce restujeme dozlatova z každé strany. 
- 
                                4Scezené konzervované červené fazole, bambusové výhonky a mandle přidáme k rybě, promícháme a 3-4 minuty vše opékáme. Dochutíme sójovou omáčkou. 
- 
                                5Kousky platýze s fazolí a mandlemi na talíři obložíme měsíčky oloupaného grapefruitu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        