Salát z čekanky a grapefruitu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 795.8 mg
  • Vláknina 21397.5 mg
  • Vitamín A 21397.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 147.5 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku natrháme na kousky, omyjeme je a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Grapefruit oloupeme, bílou slupku odstraníme a rozebereme ho na dílky a ty rozkrájíme. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.

  • 3

    Mandle oloupeme a rozkrájíme na lupínky, které prudce osmažíme v rozpálené pánvi bez tuku.ˇ

  • 4

    Pomerančovou šťávu metlou v misce důkladně smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    V míse smícháme natrhané listy čekanky s nakrájeným grapefruitem, pokapeme připravenu marinádou, posypeme osmaženými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu