Grapefruitový osvěžující nápoj s okurkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ananas
  • 1 ks Okurka salátová
  • 5 dl Šťáva z růžových grepů
  • 5 dl Sodovka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kompot ananasový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Kompot višňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 408.1 mg
  • Vláknina 1387.2 mg
  • Vitamín A 1387.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kompotovaného ananasu (kostiček) scedíme štávu. Do skleněného džbánu nalijeme grapefruitovou šťávu, přilijeme sodovou vodu, citrónovou šťávu a dáme na 1 - 2 hodiny vychladit. Omytou mladou okurku hadovku osušíme, nakrájíme z ní velmi tenké slupky.

  • 2

    Po vychlazení dáme do šťávy ananas, okurkové slupky a dosladíme podle chuti. Šťávu nalijeme do vysokých sklenic, na ozdobu do každé sklenice dáme kompotovanou višni a servírujeme.

Komentáře k receptu