Karamelová pavlova
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 25 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 150.3 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cukr krupice nasypeme rovnoměrněrně na pánev a zahříváme. Nemícháme, jen sledujeme, zda se nepřipaluje. 
- 
                                2Až je cukr rozpuštěný odstavíme ho z ohně. 
- 
                                3Po dvou minutách přidáme máslo a rozmícháme ho. 
- 
                                4Poté do karamelu na mírném plameni vmícháme 75 ml smetany. 
- 
                                5Bílky vyšleháme se solí na pevný sníh, vmícháme škrob a třtinový cukru. Nakonec i připravený karamel. 
- 
                                6Směs rozetřeme v dortové formě vystlané pečícím papírem a pečeme 75 minut na 150 °C. Necháme v troubě vychladnout. 
- 
                                7Mascarpone vyšleháme s 250 ml smetany v hladký krém, přidáme moučkový cukr. 
- 
                                8Mascarpone rozprostřeme na upečenou bílkovou směs a ozdobíme oloupaný grepem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        