Tuňák s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 10 g Bazalka
  • 260 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 30 ml Olej olivový
  • 80 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1560 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 621 mg
  • Vláknina 4255 mg
  • Vitamín A 4255 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z limetky oloupeme tenkou kůru a nakrájíme na proužky. Papričku omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Zázvor oloupeme, nasekáme najemno.

  • 2

    V kastrole rozpálíme olej, šalotky se zázvorem a chilli v něm zvolna asi 4 minuty podusíme. Tuňáka necháme okapat, roztrháme na kousky a přidáme do pánve spolu s kůrou limetky, rybí omáčkou a rajčaty, dobře ohřejeme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu