Thajský okurkový salát s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Losos uzený
  • 60 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 554.1 mg
  • Vláknina 2518 mg
  • Vitamín A 2518 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté okurky nakrájíme škrabkou na tenké plátky a vložíme do mísy.

  • 2

    Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce. Okurky osolíme, opepříme, zalijeme zálivkou a necháme asi 10 minut marinovat.

  • 3

    Uzeného lososa nakrájíme na dlouhé, tenké pruhy.

  • 4

    Před podáváním upravíme okurky na talíře a obložíme lososem. Pokapeme zbylou zálivkou, opepříme a ozdobíme dílky omyté limetky.

Komentáře k receptu