Limetkové hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 16 ks Hřebenatka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 588.8 mg
  • Vláknina 1153.5 mg
  • Vitamín A 1153.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku na oleji a másle orestujeme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekanou jarní cibulku dozlatova. Přidáme nakrájené bílé části hřebenatek bez jiker a vaříme na prudkém ohni po 5 minut. Přilijeme šťávu a kůru z limetky a chilli papričku a prohříváme.

Komentáře k receptu