Kuřecí prsa s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Hrozinky
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 20 g Řeřicha
  • 20 g Limetka
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 50 šálek Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3200 kcal
  • Sacharidy 561 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1385 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 561 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 4354.8 mg
  • Vláknina 3812.5 mg
  • Vitamín A 3812.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bohatě potřeme olejem a drceným pepřem. Položíme je na rozpálený gril a během 5 minut z každé strany dozlatova ugrilujeme. Necháme je vychladnout a masovou štávu uchováme. Rozinky namočíme do vroucí vody alespoň na 30 minut.

  • 2

    Na dresink nalijeme do mixéru ocet, olivový olej a masovou štávu a šleháme jej, dokud nezhoustne. Dresink dáme stranou a přisypeme do něj rozinky, cukr, osolíme a opepříme. Spaříme limetovou kůru a opláchneme ve studené vodě.

  • 3

    Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a naaranžujeme je doprostřed salátové mísy. Kolem rozložíme snítky řeřichy a vše pokapeme dresinkem s rozinkami. Salát posypeme limetovou kůrou.

Komentáře k receptu