Limetkový rejnok

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Limetková kůra
  • 500 g Rejnok křídlo
  • 100 g Cibule
  • 10 g Zázvor celý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř cayenský
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cibulka jarní
  • 250 ml Vývar rybí
  • 75 ml Limetková šťáva
  • 3 ks Mandarinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 353.3 mg
  • Vláknina 5888 mg
  • Vitamín A 5888 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky mandarinky, nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor dáme do hrnce. Přidáme rybí maso, jarní cibulky a přilijeme vývar. Přivedeme k varu a bez míchání asi 10 minut zvolna povaříme, až porce ryby zpevní. Vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Prolisujeme základ ze zeleniny, ovoce a koření. Do malého hrnce nalijeme šťávu a nepřikryté asi 12 minut zvolna vaříme, až zbudou přibližně 2 polévkové lžíce.

  • 3

    Vložíme limetkovou kůru, sůl a kajenský pepř podle chuti a průběžně promícháváme, vše zvolna prohřejeme. Hrnec odstavíme a přimícháme studené kostky másla.

  • 4

    Citrusovou omáčkou přelijeme porce ryby a servírujeme, ozdobené plátky mandarinek.

  • 5

Komentáře k receptu