Mango s limetkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žervé
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Limetka
  • 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé, kůru z limetky a cukr promícháme. V další míse našleháme smetanu a zamícháme do žervé.

  • 2

    Čtyři formy vyložíme plátýnkem, směs do nich rozdělíme. Plátno přeložíme přes vršek a upěchujeme.

  • 3

    Těsně kolem pecky manga po obou stranách vykrojíme 2 silnější plátky a dužinu okrájíme kolem pecky. Oloupeme, nakrájíme 12 plátků a dáme stranou. Zbývající mango nasekáme, dáme s cukrem a šťávou z limetky do mixéru a umixujeme.

  • 4

    Formy vyklopíme na talířky, na každý dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu