Křepelka s limetkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Křepelka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Vývar telecí
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1068 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1749 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 283 mg
  • Draslík 652.8 mg
  • Vláknina 4730 mg
  • Vitamín A 4730 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme křepelky pod studenou tekoucí vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Zavineme je do plátků slaniny a přichytíme kuchyňskou nití.

  • 2

    Rozpálíme v pánvi olej a smažíme 20 minut křepelky, dokud nejsou měkké. Poté je vyndáme a uchováme v teple. Odejmeme opatrně plátky slaniny. Vypečenou šťávu smícháme s koňakem, nalijeme do hrnce s telecím vývarem a přidáme smetanu. Povaříme.

  • 3

    Opláchneme horkou vodou limetky, osušíme a nastrouháme kůru na tenké proužky, které přidáme do omáčky. Zbytek limetky zbavíme dužiny a polovinu ovoce nakrájíme na plátky. Druhou část rozloupneme na dílky, odstraníme z nich slupku a pokrájíme na malé kousky, přidáme též do omáčky. Omáčku necháme vyvařit, aby měla krémovou konzistenci. Vyndáme limetkovou kůru, osolíme a opepříme. Přidáme do omáčky výpek a cukr.

  • 4

    Křepelky naaranžujeme na tác, ozdobíme plátky limetky a podáváme.

Komentáře k receptu