Marocká kuřátka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 800 g Kuřátko jarní
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Limetková kůra
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 240.1 mg
  • Vláknina 6349.4 mg
  • Vitamín A 6349.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, rozetřený česnek, kari, papriku, kmín a šafrán. Marinádu osolíme a opepříme cayenským pepřem.

  • 2

    Očištěná, rozpůlená kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme v chladničce asi 3 hodiny. Během marinování kuřata ještě obracíme.

  • 3

    V troubě rozehřejme gril a připravená kuřátka grilujeme z každé strany za občasného potření marinádou 15-20 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu