Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Papája zralá
  • 25 ks Jasmínový květ
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 54 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 37.4 mg
  • Vláknina 1068 mg
  • Vitamín A 1068 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.

  • 2

    Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.

  • 3

    Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.

Komentáře k receptu