Papájový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 6 g Zázvor celý
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Hřebíček
  • 3 ks Papaya
  • 2 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 1055.4 mg
  • Vláknina 15831 mg
  • Vitamín A 15831 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 243.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papáju omyjeme, rozřízneme, vydlabeme z ní semena, která dáme stranou. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme na jemné proužky, dužinu vymačkáme. Získanou šťávou zalijeme dužinu z papáji. Přebytek limetové šťávy slijeme a necháme stranou.

  • 2

    Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr a hřebíček a necháme 4 minuty povařit, poté hřebíčky odstraníme. Vzniklý sirup rozdělíme na 8 částí a necháme vystydnout. Do 4 částí vmícháme papájová semena. Do zbylých 4 částí vmícháme kousky limetové kůry, scezenou limetovou šťávu a strouhaný zázvor. Papájovou dužinu naservírujeme na talířky v podobě malých kopečků, doprostřed vytlačíme důlek a naplníme marinovanými papájovými semeny. Přelijeme zbytkem sirupu s limetovou kůrou a dortíky ozdobíme troškou zakysané smetany.

Komentáře k receptu