Vepřová panenka s limetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 20 g Pepř červený celý
  • 100 g Koriandr čerstvý
  • 4 ks Limetka
  • 1 dl Omáčka rybí
  • 1 dl Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2986 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1171.5 mg
  • Vláknina 8470 mg
  • Vitamín A 8470 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osušíme, nakrájíme na asi 2cm kousky a vložíme do mísy. Zalijeme ústřicovou a rybí omáčkou a necháme 10 minut marinovat. Bambusové košíky vyložíme plátky limetky, na ně rozložíme kousky masa a zakryjeme listy koriandru. Košíky uzavřeme a vložíme do woku nad vroucí vodu, 5 minut necháme vařit zakryté, potom košíky prohodíme, aby se pokrm připravoval stejnoměrně a dusíme dalších 5 minut. Wok odstavíme z ohně a maso necháme ještě 10 minut zakryté dojít.

  • 2

    Pokrm podáváme posypaný červeným pepřem.

Komentáře k receptu