Pikantní pekanová jádra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Cukr třtinový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Med včelí
  • 7 g Sůl
  • 280 g Ořechy pekanové
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 14730.8 mg
  • Vitamín A 14730.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Alobalem vyložíme pečicí plech, vystříkáme olejem ve spreji. Rozložíme na alobal půlky jader pekanových ořechů, vložíme plech do trouby a 10 minut je pražíme, dvakrát je přitom promícháme, zabráníme tím jejich připálení.

  • 2

    Během pražení si připravíme hmotu na jejich obalení. V mikrovlnné troubě 30 vteřin rozehříváme máslo ve velké míse. Přidáme med, sůl, skořici, hnědý cukr, kajenský pepř, nastrouhanou kůru z jedné limety, ušleháme nahladko.

  • 3

    Pražené ořechy sesuneme do mísy s hmotou na obalení, kterou teplo z ořechů rozehřeje. Mícháme, dokud se ořechy hmotou zcela neobalí, vysypeme je na alobal na plechu a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy. Vrátíme plech do trouby a pečeme 10 minut, během pečení je dvakrát promícháme, hmota okolo ořechů bude bublat, při míchání proto dáváme pozor, aby každá půlka jádra byla ochucovací hmotou obalená rovnoměrně. Vyjmeme plech z trouby a necháme na něm ořechy vychladnout.

  • 4

    Po vychlazení rozlámeme případné hrudky. Získali jsme 350 gramů křupavých pikantních kandovaných jader, která uchovávaná v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.

Komentáře k receptu