Tandoori cejn

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cejn velký
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1367 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 5427.1 mg
  • Vitamín A 5427.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.

  • 2

    Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.

  • 3

    Z limetky vymačkáme šťávu.

  • 4

    Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.

  • 5

    Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).

  • 6

    Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.

Komentáře k receptu