Pomerančový sen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 40 g Mák mletý
  • 50 g Čokoláda mléčná
  • 3 ks Pomeranče
  • 3 ks Liči
  • 4 plátek Želatina
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Arak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 710.9 mg
  • Vláknina 16925 mg
  • Vitamín A 16925 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 213.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny.

  • 2

    Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu.

  • 3

    Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit.

  • 4

    V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák.

  • 5

    Pomerančové teriny vyklopíme z formiček na talířky, ozdobíme plátkem pomeranče, lístkem meduňky, okolo nalijeme makovo-čokoládovou polevu a podáváme.

Komentáře k receptu