Pomerančové jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 487.7 mg
  • Vláknina 7678.8 mg
  • Vitamín A 7678.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Wok předehřejeme bez oleje, přidáme do něj mleté jehněčí. Smažíme nasucho 5 minut, až zhnědne. Z woku vylijeme všechen tuk, který maso pustilo. Přidáme rozetřený česnek, kmín, koriandr, červenou cibuli a 5 minut smažíme.

  • 2

    Vmícháme do woku nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Sundáme pokličku a vhodíme do pánve dílky pomeranče a směs promícháme. Osolíme, opepříme a prohříváme 3 minuty. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu