Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Voda pitná
  • 120 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 1133.9 mg
  • Vláknina 3699.3 mg
  • Vitamín A 3699.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.

  • 2

    Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.

  • 3

    Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Komentáře k receptu