Grilovaná pražma na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Pražma
  • 500 g Pomeranče
  • 80 g Cibule červená
  • 50 g Olej olivový
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 20 g Nakládaný zelený pepř
  • 30 ml Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 1599.8 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme a vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme.

  • 2

    Pomeranče oloupeme, sloupneme i bílou slupku, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno. Olej smícháme s octem, přidáme sůl, cukr, zelený pepř, přisypeme cibuli a petrželku. Promícháme a celou rybu touto směsí polijeme. Potřeme celou rybu, obložíme plátky pomeranče, zabalíme do alobalu a necháme uležet.

  • 3

    V alobalu ji poté položíme na středně rozpálený gril, opékáme přibližně 10 minut z každé strany.

  • 4

    Rozbalíme, podáváme vcelku na oválném talíři.

Komentáře k receptu