Kachní prsa a omáčka s vermutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 80 ml Vermut bílý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 442.8 mg
  • Vláknina 859.8 mg
  • Vitamín A 859.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kůži kachních prsních řízků (bez kosti, kus o váze asi 150 g) nožem vytvoříme mřížku. Připravená kachní prsa vložíme do nádoby s těžkým dnem kůží na dno a na středním plameni pečeme 5 minut. Potom slijeme vypečený tuk, kachní prsa obrátíme, opečená kůže je tentokrát nahoře, a dalších 5 minut pečeme.

  • 2

    Zahřejeme troubu na 220°C. Připravíme pekáč s roštem. Na ten položíme kachní prsa a pečeme 10 minut v troubě, pak na teplém místě necháme 5 minut stát.

  • 3

    Omáčku připravíme z pomerančové šťávy, nasekané zelené chilli papriky zbavené semen, suchého vermutu, rosolu z červeného rybízu, soli a pepře. Na pánvi smícháme a 5 minut vaříme za stálého míchání na prudkém ohni, část tekutiny se vypaří.

  • 4

    Hotové kachní maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky pomerančové kůry.

Komentáře k receptu