Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mrkev kořen
  • 350 ml Zeleninový bujón
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 68.6 mg
  • Vláknina 6271 mg
  • Vitamín A 6271 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou oškrabanou mrkev nastrouháme. Z omytého a osušeného pomeranče vymačkáme šťávu. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme oříšek másla, přidáme cibulku, promícháme a pod pokličkou cibulku krátce, 1-2 minuty podusíme. Pak přimícháme nastrouhanou mrkev, přilijeme čerstvý zeleninový bujón pro děti, který si uvaříme sami. Znovu vše promícháme a pod pokličkou mrkev dusíme pomalu, přibližně 15-17 minut doměkka. Uvařenou mrkev scedíme, dáme ji do mixéru, přilijeme 50-60ml pomerančové šťávy a směs rozmixujeme na pyré. Toto množství si rozdělíme na 6 porcí, jednu porci podáváme hned vlahou, ostatní si dáme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.

Komentáře k receptu