Pomerančová vajíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 36

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Solamyl
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 98.4 mg
  • Draslík 14.2 mg
  • Vláknina 440.2 mg
  • Vitamín A 440.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.

  • 2

    Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.

  • 3

    Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.

Komentáře k receptu