Kuře na pomerančích I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Pomeranče
  • 0.2 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 874.1 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osušíme, osolíme, rozčtvrtíme a upečeme na másle. Jakmile je kuře upečené, vyjmeme je ze šťávy a uložíme na teple.

  • 2

    Na suché pánvi opražíme cukr na karamel, sejmeme jej z ohně, zalijeme pomalu vínem, přidáme lžičku strouhané pomerančové kůry, přimícháme kečup, dle potřeby trochu vody a omáčku povaříme.

  • 3

    Oloupané pomeranče příčně nakrájíme na 1 cm vysoké plátky, odstraníme semena a prohřejeme je v hotové omáčce.

  • 4

    Na mísu upravíme kuře, obložíme plátky pomerančů a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 5

    Kuře podáváme bez příloh. Jako doplněk můžeme podávat jablečnou kaši nebo jablečný kompot.

Komentáře k receptu