Krupicové flameri s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 80 g Ječná krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mléko plnotučné
  • 45 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Sirup Monin - jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 198.6 mg
  • Vláknina 5575.8 mg
  • Vitamín A 5575.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 99.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího, mírně osoleného mléka vsypeme krupici a mouku. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Do prochladlé kaše vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka, cukr, vanilkový cukr a máslo.

  • 3

    Do misek vypláchnutých studenou vodou rozdělíme omyté jahody (nebo jiné ovoce), nalijeme na ně teplou kaši a necháme ztuhnout.

  • 4

    Studené flameri vyklopíme na talířky a polijeme ovocným sirupem.

Komentáře k receptu