Brusinkové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 71.8 mg
 - Draslík 444.4 mg
 - Vláknina 3869.8 mg
 - Vitamín A 3869.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety osolíme, opepříme a na lžíci másla opékáme po každé straně asi 3 minuty. Vyjmeme je, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Do pánve přidáme ještě lžíci másla, necháme zpěnit. Vsypeme omyté a okapané brusinky, podusíme je 4 minuty, až popraskají. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
 - 
                                3
Omáčku osladíme, přimícháme nasekanou petrželku, estragon a vložíme kotlety. Krátce prohřejeme a podáváme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je rýže.